Hoeveel vissen in uw vijver is te veel?

Hoeveel vissen in uw vijver is te veel?

Het behouden van een gezond biologisch evenwicht is essentieel voor elke vijver,  vooral wanneer deze het thuis is voor een verscheidenheid aan vissen. Hoe vindt u de ideale balans tussen het aantal vissen en de capaciteit van je vijver?

 

Het belang van biologisch evenwicht

Een goed evenwicht in je vijver is essentieel voor het behouden van gezond water en gelukkige vissen. Dit evenwicht zorgt ervoor dat afvalstoffen effectief worden omgezet en dat er voldoende zuurstof aanwezig is voor al het leven in de vijver.

Als de vijver te druk wordt, kunnen deze processen verstoord raken, wat leidt tot troebel water en ongezonde leefomstandigheden.

 

Vijvercapaciteit en aantal vissen

De algemene regel van 100 cm vis per 1000 liter water dient als een goede richtlijn. Het is belangrijk om ook rekening te houden met de specifieke omstandigheden van uw vijver. Denk aan de diepte, de aanwezigheid van planten, en het type en de capaciteit van je filtersysteem.

 

Heeft u advies nodig of hulp bij de samenstelling van de bewoners van uw vijver? Aarzel niet ons te contacteren. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor uw vijver.

Terug naar blog