Waarom elke vijver waterplanten nodig heeft

Waarom elke vijver waterplanten nodig heeft

Wist u dat de echte schoonheid en gezondheid van een vijver schuilt in iets wat op het eerste gezicht misschien niet zo opvalt? Juist, vijverplanten. Deze groene juwelen zijn niet alleen een lust voor het oog met hun weelderige bloemen en bladeren, maar ze vormen ook de ruggengraat van een gezond vijvermilieu.

 

Het belang van vijverplanten

Esthetische waarde

Vijverplanten voegen een esthetische waarde toe aan uw tuin. Ze brengen kleur en beweging;  ze transformeren een statische vijver in een levend kunstwerk. Maar hun schoonheid gaat verder dan wat het oog kan zien.

 

Ecologische waarde

De rol van vijverplanten in het ecologisch evenwicht van uw tuin is cruciaal. Ze trekken niet alleen een verscheidenheid aan fauna aan, zoals vogels, insecten en amfibieën, maar zorgen ook voor een natuurlijke overgang tussen het water en uw tuin. 

 

Zuurstofvoorziening en waterzuivering

Vijverplanten zijn de stille helden die zorgen voor zuurstof en helder water. Door fotosynthese verrijken ze het water met zuurstof, essentieel voor vissen en andere waterdieren. Bovendien nemen ze nitraat en andere schadelijke stoffen op, wat resulteert in een natuurlijke zuivering van het vijverwater.

  

 

Uw partner voor een bloeiende vijver

De Hofleverancier biedt niet alleen het ruimste assortiment aan vijverplanten in de Benelux, maar ook deskundig advies voor het aanleggen en onderhouden van uw vijver. Van drijfplanten tot waterlelies, en van zuurstofplanten tot oeverplanten, bij ons vindt u alles wat u nodig heeft om uw vijver te laten floreren.

Lees meer vuistregels voor vijverplanten en over de opbouw van de zone van vijverplanten.

Terug naar blog