Algen in een zwemvijver

Home » Algen in een zwemvijver

✔ Voor de vijverliefhebber

✔ Tuin- en vijverprojecten

✔ Gratis water analyse

Heeft u last van algen in uw zwemvijver? Dat betekent dit dat er een storing is in het biologisch evenwicht van het water. Gelukkig kunt u algen in uw zwemvijver bestrijden én voorkomen. Hiervoor heeft u natuurlijk wel de juiste producten nodig. Deze producten vindt u in de winkel van De Hofleverancier, maar kunt u ook snel en eenvoudig bestellen in de webshop.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Bel ons dan direct

Algen in uw zwemvijver bestrijden met kwalitatieve producten

Algen in uw zwemvijver worden veroorzaakt door een teveel aan zonlicht, slechtgroeiende of niet-aanwezige waterplanten, te veel organische vervuiling of een te groot visbestand. Algengroei en slechte waterwaarden zijn hier de vervelende gevolgen van. Geen zorgen, hier zijn oplossingen voor. De waterkwaliteit is de fundering voor helder zwemvijverwater. Het is dus belangrijk dat u op tijd en stond het vijverwater controleert. Onze specialisten doen dit gratis voor u, indien gewenst. Daarnaast is regelmatig vijveronderhoud belangrijk. Te veel voedingsstoffen zorgen bijvoorbeeld ook voor algen in uw zwemvijver. Daarom is het aangeraden om:

  • Rottende bladeren, takjes en bodemslib te verwijderen
  • Draadalgen waar mogelijk handmatig te verwijderen
  • Zuurstofplanten te plaatsen
  • Uw visbestand te beperken en overvoeren te voorkomen
  • Een UV-C filter tegen groen vijverwater te plaatsen

Houd uw zwemvijver schoon

Heeft u een zwemvijver in de tuin liggen en heeft u last van algen? Dan is het hoog tijd om deze te bestrijden. In onze webshop of in onze winkel vindt u verschillende hoogwaardige producten die u hiervoor kunt gebruiken. Ontdek ons productaanbod en plaats vandaag nog een bestelling. Heeft u vragen? Bel dan naar 03-665.14.62 of stuur een e-mail naar info@hofleverancier.be. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op